byta perspektiv

Det är för svårt att få en överblick. Det som sker nu, det är för många saker som påverkar för att jag eller någon annan ska kunna se helhetsbilden. Vad som påverkar, hur vi hanterar, reagerar. Vi kan inte ta in allt. Perspektiv.

Och mantrat jag återvänder till: vi gör så gott vi kan. Jag gör så gott jag kan.

Med den kunskap jag har. Vi har. Med de förmågor jag har. Vi har. Det är så mycket att lära sig, hela tiden. Om sig själv, om andra, om hur man uppfattar andra och hur andra uppfattar oss. Det är aldrig bara enkelt. Eller kan det vara det också? Rapporter från lyckliga familjer gör mig mest misstänksam. Människor är för olika för att det verkligen ska fungera smoothly. Alltid är det någon som anpassar sig, och mår dåligt av det, eller inte anpassar sig, och får de andra att må dåligt, och mår dåligt av det.

Det enda sättet att få ett slut på den onda spiralen är ständig kommunikation. Öppen, flödande. Och viljan att lyssna, och viljan att förstå att man inte kan förstå alla gånger. Viljan att försöka ställa sig utanför sin egen upplevelse, att byta perspektiv. Och bryta gamla mönster.

Vi blir starkare. Men vi måste också få utrymme att växa. Även den vi tror är starkast och färdigvuxen. Ingen är någonsin färdigvuxen, det finns inga vuxna. Vi är alla ständigt växande. Eller borde vara. Kanske är de vuxna de som stelnat och tror att allt är färdigt nu? They are so wrong. Det här är bara början.

 

 

.

Dela gärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.